StickyPrimăria Craiova
Stadion liveAbonamente
Alex Băluță: "Trebuie să fim uniți, să dăm mai mult ca la celelalte jocuri, să facem tot ce putem pentru a câștiga."

Alex Băluță: "Trebuie să fim uniți, să dăm mai mult ca la celelalte jocuri, să facem tot ce putem pentru a câștiga."

 Antrenorul Științei a venit la conferința de presă de dinaintea meciului cu Dinamo, cu căpitanul echipei, Alex Băluță.  
 Tot ce au vorbit cei doi poți vedea mai jos, în video. 

 

Gheorghe Mulțescu

"Nu mai este niciun secret că meciul cu Dinamo pentru noi și pentru suporterii noștri este foarte important. Venim după o perioadă grea, după două înfrângeri, de aceea ne dorim să ne reabilităm în fața suporterilor și să aducem puncte. Dinamo este una dintre echipele în formă ale campionatului, astfel încât sunt argumente pentru un meci disputat.

Avem în continuare probleme de efectiv: Popov a fost operat, Briceag nu este sută la sută refăcut și de accea nu-l vom forța în acest joc, Burlacu s-a accidentat la ultimul antrenament, în vreme ce Screciu este gripat, dar avem speranțe că starea lui se va îmbunătăți, astfel încât să poată fi măcar rezervă la meciul de mâine. În ciuda acestor necazuri, cei care vor intra trebuie să fie concetrați și să dea totul pentru victorie.

Nu ne gândim încă la meciul de Cupă. Pentru noi cel mai important e meciul de mâine, cu Dinamo. Mergem la victorie, cu toate forțele, și ne dorim pe lângă un rezultat favoriabil să nu ieșim cu pierderi umane.

După meciul cu Astra nu am avut discuții separate cu Zlatinski și Barthe, ci în plen, cu toată echipa. Am atins și problema celor afectați de schimbări. Așa cum am spus și imediat după joc, mă bucur că au fost supărați, pentru că asta înseamnă că le pasă, că nu sunt indiferenți. Nu am fost mulțumit de evoluția echipei în prima repriză și am reacționat prin aceste schimbări. Am vrut să protejez echipa, să întorc rezultatul, dar și să-l protejez pe Zlatinski, care nu a prins o zi fastă. Bineînțeles că pot fi titulari, atât Zlatinski, cât și Barthe, în meciul cu Dinamo.

În privința prelungirii contractului nu este o indecizie a mea, ci e o hotărâre comună, luată cu conducerea, să ne canalizăm toate forțele și eforturile pentru aceste meciuri vitale pentru noi.

În opinia mea am realizat lucruri bune: am calificat echipa în play-off și suntem aproape de ultimul act al Cupei, iar la finalul actualului sezon pentru prima dată după mulți ani Universitatea Craiova va juca în competițiile europene. A fost și este o presiune mare, din toate părțile. Dar pe care mi-am asumat-o de la bun început. Să vă dau un exemplu: la Steaua cu CFR nu s-a tras nici măcar un șut pe spațiul porții, dacă noi am fi jucat astfel probabil eram dați afară din Craiova. Mă refer la cât de pretențioși sunt suporterii Universității, dar sincer nu m-am gândit că poate fi atâta presiune.

Să o băgăm în poartă și să nu mai facem gafe în apărare – asta este ecuația câștigătoare pentru noi la fiecare meci."

 


Alexandru Băluță

"Trebuie să uităm perioada grea, să trecem peste ea, dar și să învățăm din ultimele jocuri. Avem datoria de a ne revanșa în fața suporterilor noștri pentru ultimele rezultate. Suntem aceiași jucători care am câștigat derby-urile cu Dinamo. Toți suntem concentrați la meciul de mâine, nu la cel din Cupă. Doar știți ce ambiție și rivalitate este între noi și Dinamo. Trebuie să fim uniți, să dăm mai mult ca la celelalte jocuri, să facem tot ce putem pentru a câștiga.

Banderola nu este o presiune în plus pentru mine. Este adevărat, ultimele mele evoluții nu au mai fost la nivelul precedentelor, am ratat din situații clare de gol. Toți suferim în fața porții, când ajungem acolo parcă poarta își schimbă dimensiunile și devine mai mică.

Trebuie să arătăm caracter, mai multă răutate, tupeu, să-i luăm de sus pe adversari. Suporterii trebuie să înțeleagă că avem nevoie de ei și la greu, și acum când trecem printr-o perioadă mai dificilă. Sper să vină cât mai multă lume la stadion și să plece fericită acasă."

Vineri, 21 Apr 2017 14:08

Alte știri recente

sus