StickyPrimăria Craiova
Stadion liveAbonamente
Mulțescu: „Știu că am pe cine să mă bazez în situații grele“

Mulțescu: „Știu că am pe cine să mă bazez în situații grele“

Antrenorul Universității Craiova este mulțumit de atitudinea și tăria de caracter arătate de elevii săi la meciul cu Fortuna și în antrenamente.

Domnule Mulțescu, suntem în cea de-a patra zi a stagiului din Malta. Cum au decurs până acum pregătirile?

Am început acest stagiu cam abrupt, cu un joc contra unei echipe din Germania, cu nume, chiar dacă e în liga a doua. Am reușit să-i fac pe jucători să fie conectați la importanța partidei, să câștigăm ceva din acest joc. Consider că ne-am comportat onorabil, și prin prisma evoluției, și a rezultatului, ținând cont că aveam doar trei antrenamente și mulți jucători tineri în echipă.

 

Care ar fi concluziile acestei partide? Aveți fotbaliști care v-au mulțumit mai mult, care v-au mulțumit mai puțin?

Nu comentez sub nicio formă acest aspect. A fost un joc ce s-a vrut mai mult un antrenament. Am vrut să văd rezistența lor, caracterul lor la stres și la situații limită, astfel încât nu trag alte concluzii, având în vedere circumstanțele, noi fiind veniți de pe drum.

 

Prezența lui Alexandru Popescu în acest stagiu a constituit o surpriză. V-a răsplătit cu un gol.

Alex Popescu are două-trei săptămâni împreună cu noi. Este un jucător tânăr, fără experiență. Dar ținând cont că nu aveam lotul complet am profitat și am luat câțiva jucători de la echipa a doua. Pe lângă Popescu a fost adus și Bîrzan, amândoi au fost surprize plăcute, având în vedere că am întâlnit un adversar dintr-o țară cu un fotbal puternic. Amândoi au jucat bine, Popescu a dat și gol. Bîrzan a intrat fără trac, e un jucător cu o îndemânare bună, a reușit multe lucruri bune în repriza pe care a jucat-o. Aceste lucruri sunt pe plus. Pe lângă faptul că ne-am forțat limite, băieții au arătat caracter, tărie, acest meci a fost un examen pentru viitor. Mie mi-a dat speranța că în campionat, atunci când vor fi situații grele, am pe cine să mă bazez. Am în lot caractere puternice, jucători care pot depăși situațiile limită.

 

Pentru partea a doua a sezonului v-ați întărit staff-ul tehnic. A venit domnul Marin Dună. Care vor fi atribuțiile domniei sale?

El va fi antrenor secund. El o să colaboreze cu noi, va fi sub controlul meu direct. Ne va ajuta în aspecte tehnico-tactice, atât pe apărare, cât și pe atac. Punctual va lucra cu jucători care mai au deficiențe. Va fi mult de muncă și aveam nevoie de încă un antrenor secund care să ne ajute să prindem toată paleta de probleme pe care le avem. Pentru că avem jucători de la echipa a doua, de la juniori, vor fi jucători care rămân acasă când avem meciuri în deplasare, deci este mult de muncă. El este un antrenor cu licența Pro. Îl cunosc bine, mi-a fost jucător, unul foarte bun și în plus un om de caracter. În plus se înscrie în modalitatea de a acționa a staff-ului nostru.

 

Ce va urma în acest stagiu de pregătire? În fiecare zi două antrenamente? Cel puțin așa i-ați obișnuit până acum pe băieți.

Acesta este începutul. Avem trei zile cu două antrenamente, va urma una cu un singur antrenament. Folosim perioada aceasta fără joc, până la 14 ianuarie, să încărcăm. O să avem antrenament, chiar și în ziua jocului cu St. Gallen. E o perioadă de acumulare. După meciul cu St.Galen vom urmări și alte lucruri, exprimarea echipei în teren. Până atunci sper să vină și transferurile pe care le dorim. Sunt tratative în perioada asta.

 

Ce-ați dori să aibă Universitatea Craiova în plus la finalul acestui stagiu de pregătire?

În primul rând o potență fizică foarte bună, ca să putem să dezvoltăm un joc complex. Să facem față adversarilor pe care îi avem în ambele faze, totodată să fim pregătiți pentru a juca pe niște terenuri grele. Atunci clar că trebuie să fim armați fizic. Și, în plus, să fim gata să câștigăm jocuri. Pentru victorii ne pregătim“.

Marți, 10 Ian 2017 20:31

Alte știri recente

sus